Caritasheader

Maker van deze website
Sponsor deze website
Gebruik voormalige Pius X kerk

Verslag werkbezoek Caritas Catholica Oradea in Roemeniëthumb IMG 0621

Van 14 tm 17 juni is het bestuur van Caritas op “werkbezoek” geweest bij de organisatie waar veel van onze

hulptransporten naar toe gaan op dit moment.

We werden gastvrij ontvangen door pastoor József. Wat een indrukwekkende reis. En wat komen “onze” hulptransporten goed terecht! We hebben een blik geworpen op wat zij allemaal doen onder barre omstandigheden. Hulp bieden aan de armsten der armen, soms zelf zonder dat ze gebruik kunnen maken van water en stroom proberen ze menselijk leed te verzachten. Ze bieden medische (thuis)zorg aan heel veel zieken, ze hebben een gaarkeuken, een kledingbank, een bejaardenhuis, sociale dagopvang voor ouderen en gehandicapten, opvang autistische kinderen, een internaat voor studenten van arme gezinnen etc. Maar wat boven alles uitstraalt, is de liefde voor de arme medemens waarmee ze het doen. Om stil van te worden.

Wat voor ons bestuur hartverwarmend was, was de ontvangst bij bisschop László van Oradea. Hij is directeur van de algehele Caritas daar.

Vanwege ons 200ste transport naar hun, werden we vereerd met een Ere-diploma en een oorkonde, speciaal gemaakt voor onze Caritas om hun grote dankbaarheid te tonen. En wij, wij zijn dankbaar dat zoveel mensen ons hun overtollige goederen toevertrouwen. Dank u wel daarvoor! Mede namens uw naastenliefde en giften kunnen wij Rijkdom verdelen in de wereld, mede door de grote inzet van onze onmisbare vrijwilligers!

Deze foto's zijn gemaakt tijdens het werkbezoek in Roemenië.  Klik op een foto voor vergroting.