Caritasheader

Gebruik voormalige Pius X kerk
Maker van deze website
Sponsor deze website

Transport Caritas Dekbedden Landal GreenParks voor Syriëthumb 320px-Flag of Syria.svg

Een bijzonder verhaal over 400 “overjarige” (2 jaar oud) dekbedden van Landal GreenParks

uit Brouwershaven in de provincie Zeeland.

Op een dag in januri 2014 kreeg Jas een telefoontje van een “slecht” sprekende Syrisch mevrouw uit Noordwijk. Wat Jas wel goed kon verstaan was …help help help…. Uiteindelijk begreep Jas dat er in Brouwershaven bij Landal 500 dekbedden over waren, deze waren door verkleuring aan vervanging toe volgens de huidige regeltjes in Nederland. De Syrische mevrouw wilde ze heel graag aan haar hulpbehoevende landgenoten geven en ze vroeg of wij daarin haar konden helpen. En ons antwoord was ja.

Jas en Antoon zijn op een goeie dag naar Brouwershaven gereden alwaar ze 200 dekbedden geladen hebben op een grote aanhanger en direct doorgebracht naar Deurne alwaar een vrachtwagen klaar stond om ze mee op transport te nemen naar Syrie, alwaar ze na een rit van 5000 km afgegeven zijn aan wat wij hier zouden noemen het Rode Kruis….. Deze gaan ze herverdelen onder de armsten der armen. En nu maar hopen dat er 200 syrische mensen “gewoon” warm kunnen slapen onder die “ene druppel” in dit geval dekbedden uit Nederland, waaraan wij als stichting Caritas St Petrus een kleine bijdrage hebben kunnen leveren.

Als je de beelden ziet uit Syrie, dan ontroert ons dat en hopen we van harte dat we in de toekomst nog veel meer voor deze mensen kunnen en mogen doen, want je zou als arme ontheemde Syrier maar toevallig onder die ene druppel staan….. En ja hoor, u las het op het begin goed, de overige 300 dekbedden zijn hierna nog opgehaald en deze zijn j.l. vrijdag op transport gegaan naar Kroatie, de 190 ste vrachtwagen sinds kerstmis 1993, vol geladen met diverse medische goederen en gebruikte kleding.

Klik op de foto voor een vergroting.Cariras dekbedden syrië2  Caritas dekbedden syrië1