Pam Gerritsen voor stichting Caritas Uden maart 2 2017thumb Pam-Gerritsen-Caritas

De verkiezingen hebben we gelukkig al weer achter ons. In verschillende hoekjes en gaatjes vond

de regering - eureka -tijdens de campagne nog enkele miljoenen en als ik me niet vergis gaan die naar mensen die een beetje tussen de wal en het schip beland zijn. En dat zijn er nogal wat.De uitslag is de meeste Nederlanders niet eens tegen gevallen en als er na moeizaam onderhandelen het land weer geregeerd kan worden vrees ik, dat die vergeten groepen gewoon vergeten blijven.

De verwarring en bedreigingen, de onderlinge haat en honger naar macht in de hele wereld, de vreselijke honger in Oost Afrika. Het zijn trieste feiten, maar ik wil ook niet dat het mijn leven te veel in disorde mag brengen. De lente heeft zich aangediend en de natuur ontwaakt uit zijn winterslaap en ik dank God, dat het mij gegeven is daar al weer van te mogen genieten. De lente helpt mij ook om de kasten eens kritisch te inspecteren en vooral te zien wat allemaal overbodig is en waar ik anderen blij mee kan maken.

In Uden kan men heel veel gebruiken, o.a.:
Kleding, schoeisel, huishoudtextiel, knuffels,lakens, dekens, tassen en riemen, matrassen, speelgoed, boeken enz. Daarnaast is er altijd behoefte aan fietsen, rollators, naaimachines, gereedschap zoals hamers, vijlen, beitels enz. Alles wordt in de sociale werkplaats keurig opgeknapt. Ook kapot gereedschap is welkom. Daar kunnen vaak weer onderdelen van gebruikt worden. Het is bijna weer Pasen en dan gedenken wij op Witte Donderdag dat Jezus ons gevraagd heeft om te breken en te delen.
Met die gedachte wil ik eindigen en u een Zalig en Gelukkig Paasfeest wensen.

Namens de Diaconale werkgroep Abdijkerk