Caritasheader

Gebruik voormalige Pius X kerk
Sponsor deze website
Maker van deze website

Pam Gerritsen voor stichting Caritas Uden maart 2017thumb Pam-Gerritsen-Caritas

Deze maand mogen we weer gaan stemmen. Het kabinet heeft de vier jaar met enig kunst en vliegwerk uitgezeten.

Voor velen zal het een moeilijke keuze zijn. Er worden ons  nogal wat koeien met goudens horens in het vooruitzicht gesteld. De werkelijkheid zal wel wat minder rooskleurig zijn. De mensen die nu niet meetellen zullen ook na de verkiezingen niet meetellen verwacht ik. Het zou prachtig zijn als ik ongelijk heb, maar alles wat nu hoog in het vaandel staat bij iedere partij is onmogelijk te realiseren. En dat weten die heren in Den Haag maar al te goed. 

Daarom durf ik op voorhand vast te vragen om met gulle hand te blijven geven. De mooiste dingen die bij Caritas binnen komen worden onder de armen in Nederland verdeeld. Alles wat nog heel goed draagbaar is gaat naar de arme landen. Dit laatste echt niet om "eigen volk" het beste te geven, maar omdat de armen in eigen land de welvaart mogen aanschouwen in etalages, zonder daar zelf ooit van te kunnen genieten. Dat is heel schrijnend! Die mensen horen ook dat het economisch zo goed gaat in dit land, alleen merken zij er niets van. 

Caritas krijgt regelmatig dankbetuigingen uit de arme landen die geholpen worden. De mensen die in Uden via de kledingbank regelmatig wat mogen komen uitzoeken zijn zó blij met het gebodene. Niet alleen kleding, maar ook schoenen, tassen en andere dingen waar dringend behoefte aan is. Wij maken met ons allen zó veel mensen blij op deze wereld in nood. Wat de toekomst van deze chaotische wereld zal worden is niet echt te voorspellen. Al denk ik daar diep in mijn hart bepaald niet optimistisch over. Voor mijzelf vind ik, dat te veel mensen op deze wereld het christendom vaarwel hebben gezegd en los zijn van God. Jammer, want mijn relatie met God geeft mij de hoop en verwachting op een beter bestaan in de toekomst. 

Namens de Diaconale Werkgroep Abdijkerk

I.s.m. Stichting Caritas St.Petrus Uden.

Pam Gerritsen Weiler

Een tweede kans!

Vergeet niet uw textiel, kleding, schoenen een tweede leven te geven.

inleveren kan op de genoemde innamepunten

x