Pam Gerritsen voor stichting Caritas Uden jan. 2017thumb Pam-Gerritsen-Caritas

En zo is dan de 45e president van de V.S. geïnaugureerd en menigeen ziet deze regeringsperiode

met zeer gemengde gevoelens tegemoet. De wereld is al zo chaotisch en dan verschijnt er nog een wereldleider ten tonele waarvan menigeen denkt, kan het nog erger?

Vanuit menselijk opzicht zou ik zonder enige hoop of vertrouwen de toekomst inschatten. Vanuit mijn geloofsovertuiging lijdt mijn vertrouwen er niet echt onder. Ik hanteer zeker andere waarden en normen dan dhr Trump. Ik probeer in goede harmonie met mijn schepper en omgeving te zijn. Mijn vertrouwen in de wereldleiders had al een dieptepunt bereikt. De mensheid wordt veracht op veel plaatsen en bijna alles ontnomen in deze wereld en als ik dan deze  nieuwe president hoor zeggen: "America first", dan denk ik daar het mijne van. Welke medemensen zullen hier nu weer de dupe van worden? Maar er zijn ook weer zó veel mensen die zich niet door het kwaad en hebzucht laten leiden en onverminderd doorgaan hun naasten te helpen als dat nodig is. Mensen die de van ons afhankelijke medemens centraal stellen zullen dat gewoon blijven doen. Misschien juist als de toekomst duister lijkt.

De winter is in volle gang en er zijn nog altijd veel mensen die blij zijn met de warme kleding die wij geven. Zomerkleding mag ook, want in Afrikaanse landen hebben ze het weliswaar niet overal koud, maar de armoede is er niet minder om. We kunnen hopen en bidden dat er een kentering komt. Dat onze kinderen en kleinkinderen veel narigheid bespaard mag blijven. En misschien wordt het ooit nog eens: "God first".

I.s.m. Stichting Caritas St.Petrus Uden.